Momentele cele mai benefice pentru învățare sunt cele în care copilul și adultul împărtășesc aceeași experiență și sunt atenți la același eveniment din mediu. Copiii cu autism se află mai rar în astfel de situații. În lipsa unei experiențe comune, persoanele care încearcă să interacționeze cu copiii care au autism nu primesc prea mult feedback, nu au prea multe ocazii de a raspunde în relație, de a reacționa la inițiativele celuilalt și astfel numărul oportunităților de conectare socială și învățare scade. Adultul are un interes, dar copilul pare să fie mai mereu interesat de altceva.
Acest curs prezintă care sunt tehnicile pe care le poți folosi ca să atragi în mod natural atenția copilului cu autism asupra ta, fără să fii intruziv. Cum poți să îl determini să îți remarce prezența și să o caute lăsându-l pe el să fie liderul interacțiunii? Cum poți construi o experiență comună și o relație bună, participând amândoi la aceeași activitate? Modelele pe care le vei vedea si pe care le vom analiza video prezintă tehnici pe care le poți folosi de-a lungul întregii zile, în timpul oricărei activități în care copilul poate conduce interacțiunea.
Pentru o imagine de ansamblu mai bună asupra temei, recomandăm participarea la toate cele trei cursuri.
Cei care se înscriu la toate cele trei cursuri, vor primi o reducere de 25%.
Cei care se inscriu la doua din cele trei cursuri, vor primi o reducere de 15% din cel de-al doilea curs.
Mihaela lucrează în domeniul analizei comportamentale aplicate, alături de copiii cu tulburări în dezvoltare și echipele lor, din 2009. A obținut acreditarea BCaBA în noiembrie 2014 și de atunci oferă ajutor familiilor prin coordonarea față în față sau la distanță. În ultimii ani, preocuparea ei principală este oferirea unui training care verifică dobândirea unor cunoștințe, dar mai ales a unor competențe practice pentru persoanele care sunt lângă copiii diagnosticați cu autism. Se inspiră din diverse discipline, se raportează la experiențele organizațiilor internaționale și e interesată să învețe mereu.
De 11 ani, Mihaela este alături de echipa Centrului “Horia Moțoi”, centrul cu cea mai îndelungată experiență (17 ani) în aplicarea terapiei comportamentale ABA în România. În toți acești ani, am încercat să perfecționăm mereu formele de învățare pe care le practicăm cu cei mici.
Inscrierile se pot face trimitand un mail catre adresa office@centrul-horiamotoi.ro cu dovada plății și datele dumneavoastră de contact (nume complet, telefon și rolul dumneavoastră, părinte sau tutore).
Plata cursurilor se poate face în contul mai jos menționat.
Beneficiar: Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania “Horia Moțoi”
Cont iban: RO39INGB 0000 9999 0896 3688
Adresa: Str Papiu Ilarian 15, sector 3, Bucuresti
Persoana de contact: Violeta Dobra
Telefon: 0735.858.875
www.centrul-horiamotoi.ro
Cursul va fi precedat de o sesiune online de Q&A, gratuită. În timpul acestei întâlniri de o oră, vei afla amănunte despre conținutul acestui curs și a celorlalte evenimente. Citește postările noastre ca să afli detaliile.
Această oră gratuită va începe la 18:30, pe 22 septembrie.
Pentru a participa în această sesiune ai de trimis un email la adresa office@centrul-horiamotoi.ro, în care să menționezi datele tale de contact (nume complet, telefon și rolul tău, părinte sau tutore), până pe 20 septembrie. Te vom contacta apoi să-ți spunem cum anume vom organiza întâlnirea.
Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro
Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688