Grup de Socializare și Teatru Pentru  Copii cu Vârsta Între 4-7 ani

Ce este grupul de socializare și teatru? 

La acest modul de socializare și teatru ne propunem să dezvoltăm abilitățile sociale, creativitatea și capacitatea de exprimare liberă ale copiilor atipici prin joc de rol, activități și jocuri sociale, cântece și dansuri cu coregrafie. Fiecare întâlnire se va desfășura în jurul unei povești și copiii vor intra în pielea personajelor îndrăgite. Fie că vor fi cei trei purceluși, zâne sau prinți, vor învăța să interacționeze adecvat, să-și aștepte rândul și să împartă „scena” cu colegii lor. Fiecare întâlnire va urma o structură clară pentru ca participanții să se poată dezvolta într-un mediu stabil. 

Cui ne adresăm?: 

copiilor cu TSA sau întarzieri în dezvoltare cu vârsta cuprinsă între 4-7 ani.

Cât Durează: O sesiune are 60 de minute

Sesiunile se vor desfășura săptămânal și se vor întinde pe parcursul a 12 saptămâni, acestea alcătuind un modul dedicat socializării și teatrului. 

Când începem: Marți, 10 mai, între orele 18:00 și 19:00

Ce abilități ne dorim să dezvoltăm:

• Copilul stă lângă ceilalți copii și este sprijinit să interacționeze cu ei în vederea realizării activităților de grup

• Învață să primească și să ofere obiecte și materiale de la ceilalți copii și de la tutori

• Dezvoltarea abilităților motrice cu obiect: pensulă, lipici, foarfecă

• Dezvoltarea mobilității fizice și exprimării prin dans (urmărește acțiunile fizice ale tutorelui și ale celorlalți copii)

• Crearea unei rutine de salut (la începerea și terminarea fiecărei sesiuni de grup)

• Dezvoltarea treptată a abilității copilului de a rămâne în spațiul de lucru pe perioada desfășurării activităților de art&craft;

• Dezvoltarea abilității copilului de a accepta activități și oportunități noi de învățare

• Încurajarea respectării unor reguli de grup prin urmarea unei structuri clare în fiecare sesiune.

Cum ne dorim să îmbunătățim/dezvoltăm acestor abilități:

Prin crearea unei rutine, ce presupune alternarea activităților, diversificarea temelor și materialelor:

Jocuri de socializare

Vom face diferite jocuri de grup (ursul doarme, scaunele muzicale, curse cu obstacole etc.) pentru a încuraja interacțiunea dintre copii. Jocurile vor fi adaptate pentru a se încadra în povestea abordată în fiecare întâlnire. Astfel, ora va avea coerență iar copiii vor fi încurajați să accepte variația în joc. Jocurile la care vor participa vor reprezenta oportunități noi de învățare și vor antrena atenția copilului la ce se întâmplă în mediu, la ceilalți copii și la regulile jocului. 

Teatru și joc de rol: 

Fiecare întâlnire le va da copiilor oportunitatea de a intra în rolul personajelor din povestea zilei. Vom reconstitui mici momente din poveste iar aceasta va fi o oportunitate în care copiii își pot negocia, cu ajutorul tutorilor, ordinea în care vor să joace, ritmul interacțiunii, personajele pe care vor să le interpreteze. Toate aceste activități vor lua forma unor jocuri de rol în care sunt targetate și nevoile specifice ale copilului. Vom experimenta și cu teatrul de umbre, teatrul de păpuși sau interpretarea diferitelor emoții. 

Pași de dans

Ne dorim să încurajăm și exprimarea prin mișcare, așa că vom avea și cântecele pe care putem dansa și cânta. Învățarea pașilor de dans va încuraja dezvoltarea mobilității fizice și capacitatea copilului de a urmări mișcările tutorilor și ale celorlalți copii. În afara dansurilor cu mișcări prestabilite, în fiecare sesiune vom avea și momente în care copiii vor fi încurajați să se exprime liber prin dans, exersându-și flexibilitatea. În aceste momente, copiii vor fi lideri și ne dorim să le resimtă ca pe niște pauze de la activitățile structurate. 

Activitate de art & craft: 

Pentru a încetini puțin ritmul alert, la fiecare întâlnire vom face și o activitate de art&craft, în directă legătură cu povestea zilei. Astfel, copiii au ocazia să se familiarizeze mai bine cu personajele și cu firul narativ al poveștii în timp ce se bucură de un moment de respiro. 

Cum măsurăm dezvoltarea/îmbunătățirea abilităților:

În prima sesiune, tutorii vor evalua aceste abilități în cazul fiecărui copil și vor decide o serie de obiective specifice care vor fi urmărite pe parcursul modulului. Deși grupul va fi uniform și activitățile vor fi comune, fiecare copil își va lucra abilitățile de care are nevoie.  

Pe parcursul modulului, părinții vor putea urmări evolutia copilului (vor primi filmari din sesiune) și vor primi un raport în care vor fi detaliate abilitățile însușite de acesta la sfarsitul celor 12 săptămâni.

Astfel, părintele va ști unde mai este nevoie de ajutor și ce este important să se urmărească în continuare în interacțiunile sociale ale copilului, pentru ca abilitățile nou însușite să se mențină.

Cine susține modulul? 

Grupul va fi coordonat si sustinut de către:

Ioana Stanciu, terapeut ABA 

Lorena Tatu, terapeut ABA

Cat Costă: 1000 RON, plătibil în cont

Unde se vor desfășura grupurile? 

Grupurile de socializare vor avea loc la sediul Asociatiei Horia Motoi situat in Str Alex. Papiu Ilarian, nr 15, parter, interfon 1, sector 3, Bucuresti

Unde se fac înscrierile:

Înscrierile se pot face trimitand un mail catre adresa office@centrul-horiamotoi.ro cu numele complet (parinte si copil), numarul de telefon si dovada achitarii taxei de inscriere.

Plata cursurilor se poate face în contul mai jos menționat.

Unde se face plata:

Beneficiar: Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania “Horia Moțoi”

Cont iban : RO39INGB 0000 9999 0896 3688

Adresa : Str Papiu Ilarian 15, sector 3, Bucuresti

Persoana de contact: Violeta Dobra

Telefon : 0735.858.875

www.centrul-horiamotoi.ro

Donatii

Fiecare gest contează!

Cum donez?
donatii
logo interact-dark

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288 
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro


Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688

Certificate

Certificat
Certificat%20II
IMG_6276
IMG_6277

HOME | TERMENI SI CONDITII |