Grup de Socializare și Creație 

Ce sunt grupurile de socializare și creație?

Acest modul de socializare și creație îmbină activitățile de art&craft, jocul și dansul cu exersarea unor abilități sociale și respectarea unor reguli de interacțiune de bază, adaptate la nevoile fiecărui copil. În fiecare sesiune, copiii cu pasiuni și nevoi comune vor interacționa într-un mediu echilibrat, care încurajează creativitatea, dar se bazează pe o structură clară. 

Cui ne adresăm?

Copiilor cu TSA sau întarzieri în dezvoltare cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani; aceștia vor fi împărțiți în grupe în funcție de vârsta și abilități. 

Grupele vor avea între 4 și 6 copii, pentru a putea facilita comunicarea și interacțiunile dintre aceștia. În plus, grupurile care se vor forma vor rămâne fixe. Acest lucru va conduce la sudarea grupului, la acomodarea copiilor cu partenerii de joacă și la dezvoltarea și fixarea abilităților sociale urmărite

Cât Durează: O sesiune are 60 de minute

Sesiunile vor avea loc săptămânal și se vor desfășura pe parcursul a 12 saptămâni, acestea alcătuind un modul dedicat socializării și creației. 

Ce abilități ne dorim să dezvoltăm:

• Copilul stă lângă ceilalți copii și este sprijinit să interacționeze cu ei în vederea realizării activităților de grup

• Învață să primească și să ofere obiecte și materiale de la ceilalți copii și de la tutori

• Dezvoltarea abilităților motrice cu obiect: pensulă, lipici, foarfecă

• Dezvoltarea mobilității fizice și exprimării prin dans (urmărește acțiunile fizice ale tutorelui și ale celorlalți copii)

• Crearea unei rutine de salut (la începerea și terminarea fiecărei sesiuni de grup)

• Dezvoltarea treptată a abilității copilului de a rămâne în spațiul de lucru pe perioada desfășurării activităților de art&craft;

• Dezvoltarea abilității copilului de a accepta activități și oportunități noi de învățare

• Încurajarea respectării unor reguli de grup prin urmarea unei structuri clare în fiecare sesiune.

Cum dorim să îmbunătățim/dezvoltăm acestor abilități:

Activități de dezvoltare artistică:

• O activitate pe sesiune în care copilul își va îmbunătăți abilitățile de a picta și de a face art&craft. Cu ajutorul acestor activități vom exersa mânuirea foarfecii, lipiciului, pensulei.

• Activitatea va fi una individuală, fiecare copil va lucra la propriul proiect, cu ajutorul tutorelui și va putea lua acasă produsul final: planșe pe diferite teme, felicitări.

Jocuri de socializare

• Vom face diferite jocuri de grup (ursul doarme, scaunele muzicale, curse cu obstacole etc.) pentru a încuraja interacțiunea dintre copii.

• Jocurile la care copiii vor participa vor reprezenta oportunități noi de învățare și vor antrena atenția copilului la ce se întâmplă în mediu, la ceilalți copii și care sunt regulile jocului. De asemenea aceste activități vor reprezenta mici pauze între activitățile de art&craft pentru a face sesiunea cât mai distractivă.

Activități de echipă

• În fiecare sesiune ne dorim să facem și un proiect de grup în care să participe fiecare copil la alcatuirea unei lucrari de echipă. În cadrul acestei activități copiii vor fi încurajați să împartă obiecte și materiale, să își aștepte rândul și să coopereze cu ceilalți copii. Copiii vor învăța să respecte niște reguli de interacțiune (nu smulg obiectele, au cereri adecvate, rămân în spațiul de lucru pe tot parcursul activității).

Pași de dans

• Ne dorim să încurajăm și exprimarea prin mișcare, așa că vom avea și cântecele pe care putem dansa și cânta, încărcându-ne cu voie bună. Învățarea pașilor de dans va încuraja dezvoltarea mobilității fizice și capacitatea copilului de a urmări mișcările tutorilor și ale celorlalți copii.

• În afara dansurilor cu mișcări prestabilite, în fiecare sesiune vom avea și momente în care copiii vor fi încurajați să se exprime liber prin dans, exersându-și flexibilitatea. În aceste momente, copiii vor fi lideri și ne dorim să le resimtă ca pe niște pauze de la activitățile structurate.

Cum măsurăm dezvoltarea/îmbunătățirea abilităților:

În prima sesiune, tutorii vor evalua aceste abilități în cazul fiecărui copil și vor decide, alături de părinți, o serie de obiective specifice care vor fi urmărite pe parcursul modulului. Deși grupul va fi uniform și activitățile vor fi comune, fiecare copil își va lucra abilitățile de care are nevoie. 

Pe parcursul modulului, părinții vor putea urmări evolutia copilului (vor primi filmari din sesiune) și vor primi un raport scris care descrie abilitățile însușite de acesta la sfarsitul celor 12 săptămâni. 

Raportul va conține și câteva recomandări din partea tutorilor pentru ca abilitățile nou însușite să se mențină. Astfel, părintele va ști unde mai este nevoie de suport și ce este important să se urmărească în continuare în interacțiunile sociale ale copilului

Cine susține modulul? 

Ioana Stanciu, terapeut ABA 

Lorena Tatu, terapeut ABA

Cat Costă: 1000 RON

Unde se vor desfășura grupurile? 

Grupurile de socializare vor avea loc la sediul Asociației Horia Moțoi situat în Str. Alexandru Papiu Ilarian, Nr. 15, parter, interfon 1, sector 3, București

Înscriere:

Înscrierile se pot face trimițând un mail catre adresa office@centrul-horiamotoi.ro cu numele complet (părinte și copil), numărul de telefon și dovada achitării taxei de înscriere.

Plata cursurilor se poate face în contul mai jos menționat.

Unde se face plata:

Beneficiar: Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania “Horia Moțoi”

Cont iban : RO39INGB 0000 9999 0896 3688

Adresa : Str Papiu Ilarian 15, sector 3, Bucuresti

Persoana de contact: Violeta Dobra

Telefon : 0735.858.875

www.centrul-horiamotoi.ro

Donatii

Fiecare gest contează!

Cum donez?
donatii
logo interact-dark

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0735.858.875
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro


Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688

Certificate

Certificat
Certificat%20II
IMG_6276
IMG_6277

HOME | TERMENI SI CONDITII |