Centrul Horia Motoi | Asociatia pentru ajutorarea copiilor cu autism din Romania

Centrul Horia Moțoi, centru de excelență în recuperarea copiilor cu autism și în aplicarea terapiei ABA (Applied Behavior Analysis), acordă o importanță deosebită intervențiilor terapeutice, accentul deosebit fiind pus pe cercetarea științifică, descoperirea funcției, analizei, și evaluarea continuă a schimbărilor comportamentale.

Suntem primul centru din țară care aplică aceasta intervenție și o facem cu dăruire din 2004. Suntem mândri de rezultatele noastre, de echipa pe care am format-o și instruit-o în tot acest timp. Avem bucuria de a asigura copiii și parinții de cel mai eficient mod de lucru cu putință și de dorința noastră continuă de a atinge scopul recuperării.

Cazul lui Radu Nedescu (primul copil recuperat de autism din România prin metoda ABA), ne dă în continuare speranța că, prin intervenții de excelență, vom reuși să trecem cu succes peste toate obstacolele împreună!

Cum te putem ajuta
 
 
În Centrul Horia Moţoi aplicăm intervenţia comportamentală ABA (Applied Behaviour Analysis sau Analiza Comportamentală Aplicată).
O metoda de intervenție pentru copiii cu autism și întârzieri în dezvoltare cu vârstă mai mică de 4 ani.
O componentă foarte importantă în recuperarea copiilor cu autism este performanța terapeuților pentru că ei sunt direct implicați în predarea abilităților.
Evaluările iniţiale pentru copiii diagnosticaţi sau suspectaţi de TSA (Tulburare din spectru autist) sunt cele mai importante în stabilirea planului de intervenţie personalizat.