Centrul Horia Motoi | Asociatia pentru ajutorarea copiilor cu autism din Romania


    Despan Andreea

 

Aici e o mica parte din ceea ce sunt, ceea ce cred, ceea ce simt.
Sunt putine persoane care ma cunosc cu adevarat. Nu pot spune ca sunt un om simplu sau usor de inteles. Sunt o fire contradictorie, complicata. Si apreciez enorm oamenii care incearca sa ma inteleaga si nu se grabesc sa ma judece.
Sunt zile in care confortul patului meu imi aduce cea mai mare satisfactie, dar sunt si zile in care ma pun in miscare si la sfarsitul zilei, cand trag linie, sunt uimita si eu de cate am reusit sa fac.
Sunt momente cand devin egoista, cand ma gandesc doar la mine insa ma pot redresa imediat spunandu-mi "trezeste-te".
Ma inspaimanta ideea de a fi neputincioasa.De a privi un lucru, o situatie, un moment fara a putea face nimic pentru a-l schimba. Ma inspaimanta faptul ca deseori, realitatea te ajunge din urma si iti arata cat esti de "mic"... pentru ca da, uneori, nu e vorba doar de vointa. Uneori, oricat de mult ai vrea sa fie altfel, nu iti sta in putinta sa poti schimba acel ceva.
Cred in mine, cred in prieteni desi pana si prietenia e un lucru relativ, nu-ti ajunge o viata pentru a cunoaste un om cu adevarat.Cred ca printre lucrurile pe care ar trebui sa le traim de mai multe ori in viata se numara copilaria. Copilaria... mi-ar placea sa vorbesc mai mult despre asta, dar devin nostalgica atunci cand o fac. Nu vreau sa devin nostalgica .Insa de asta sunt azi aici,sa le redau si lor copilaria pe care o merita ,uitata intr-un colt de lume.
Iubesc marea. Nu ma satur niciodata sa o privesc, sa o miros, sa o gust. Pentru mine e un infinit care nu ma sperie, ci ma incanta.
Iubesc oamenii frumosi sufleteste. Ma inspira si ma fac sa cred ca daca vor, oamenii chiar pot fi buni. Nu am intalnit multi, dar aceia pe care i-am intalnit mi-au daruit putin din lumea lor, infrumusetand-o si pe a mea. Am descoperit astfel, ca inca mai sunt oameni care daruiesc pur si simplu, fara sa astepte ceva in schimb.
Sunt omul care iubeste totul.
imi place viata. imi place sa ma simt bine, sa fac ce-mi place, sa am in preajma oameni alaturi de care ma pot dezvolta. imi place sa dansez si dansez oricand am chef. imi place muzica buna, pe care o traiesc decat daca o cant, chiar daca nu am voce. imi plac serile in fata televizorului,ascultand povesti de viata ale oamenilor,si imi dau seama ca eu sunt o norocoasa.
Mi-am dat insa seama ca nu trebuie sa demonstrez nimic, nimanui.
Am invatat ca parintii sunt cea mai mare comoara pe care ne-o da Dumnezeu. Ca indiferent cat gresim, cu ce gresim, in inima si in ochii parintilor nostri vom fi mereu cei mai buni.Am invatat ca Dumnezeu iti scoate in cale oameni care sa te ghideze in momentele cheie din viata ta. De multe ori, tarziu iti dai seama care a fost scopul acelui om aparut in viata ta si de ce in momentul respectiv. Am invatat ca totul in viata se intampla cu un scop,si daca m-ar intreba cineva unde as vrea sa fiu acum,as zice "Aici"".Daca m-ar fi intrebat si in trecut,sau in viitor, raspunsul ar fi fost acelasi!Prin ochii lor imi retaiesc copilaria!