O Evoluție Posibilă

Din 2004, până în prezent, ochii noștri au văzut cum potențialul a multor copii, ce au venit la noi, a ieșit la iveală. Înainte de 2004, în România recuperarea copiilor cu autism părea un miracol scos din basme, însă se poate. Prin a implementa intervenția comportamentală ABA Centrul Horia Moțoi a adus în țară o metodă ce a arătat că există rezultate, că autismul nu este doar o ușă închisă.

Evoluția rapidă în urma intervenției ABA aplicată lui Radu Nedescu a creat noi așteptări și speranțe pentru părinții ce au optat pentru Centrul Horia Moțoi. Experiența ne-a arătat că progresul apare la fiecare copil în parte, în urma aplicării adecvate a terapiei. Nu există o garanție a recuperării tuturor copiilor și progresul apare în fiecare caz diferit. Facem tot ce putem mai bine, ne focusăm pe rigoare, ne uităm la noi modalități de a scoate tot ce este mai frumos din copii. Din acest motiv, pe lângă terapia ABA, am implementat recent (2019) și terapia ESDM, inedită pentru cei mici (între vârsta de 18 luni și 4 ani).

Scopul nostru este acela de a-i ajuta să fie „ei înșiși” în societate, de a îi ajuta să se integreze, să deprindă toate aptitudinile/cunoștințele necesară unei funcționări autonome. Atingerea acestui țel depinde de numeroase variabile: vârsta intrării în intervenţie (este recomandat ca aplicarea ei să înceapă la o vârstă cât mai mică), gradul de afectare în dezvoltare dat de tulburarea pervazivă, consecvenţa aplicării intervenţiilor, durata aplicării acestor intervenţii, implicarea echipei şi a părinţilor.

De când am apărut, fiind primul centru de autism din România, ne-am bucurat de fiecare dată când un nou copil se alătură "absolvenţilor Centrului "Horia Moţoi". Așa îi numim pe cei care reuşesc să se integreze, fără dificultăți, în grădinițe și școli normale. Ca pe orice reușită, o sărbătorim cum se cuvine, prăjituri, muzică, voie bună. Primul absolvent a fost în 2009, când a intrat în clasa I. Integrarea la școală se poate face și step by step, la inceput ajutaţi de un tutore însoțitor, apoi singuri.

În prezent, 2021, avem 21 copii înscriși în programele noastre.

home background

Donatii

Fiecare gest contează!

Cum donez?
donatii
logo interact-dark

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288 
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro


Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688

Certificate

Certificat
Certificat%20II
IMG_6276
IMG_6277

HOME | TERMENI SI CONDITII |