Redirecționare 20% din venit

Potrivit Codului Fiscal în vigoare și a noilor proceduri, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze, în fiecare an, 20% din impozitul pe venitul lor, către o asociație nonprofit acreditată ca și furnizor de servicii sociale.

De ce să direcționez 20%?

Pentru că este modul cel mai simplu în care puteți susține o organizație sau o cauză în care credeți. Puteți face un gest nobil, de responsabilitate socială, fără a cheltui nimic.

Cât costă? Nimic!

Semestrial sau anual, 20% din impozitul tău pe profit ajunge la stat. Tu îi poți direcționa spre orice ONG, fără costuri suplimentare. Dacă vrei să sprijini o cauză, iată ce trebuie să știi.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit?

Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorește să îl susțină, iar cheltuielile sunt deductibile. Singura condiție este ca ONG-ul in cauza sa fie înscris in Registrul Asociațiilor si Fundațiilor de la ANAF.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal.

Puteti descarca aici contractul nostru de sponsorizare.

Ce înseamnă redirecționarea a 20% din impozitul pe profit?

Suma redirecționată nu poate fi mai mare de 3 la 1000 din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2014, pentru ca suma sa poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Cum pot calcula acest procent?

Impozitul pe profit al oricărei companii poate avea următoarea repartizare, conform Codului Fiscal: Extras cod fiscal—Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p):

"contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mercenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat."

Reflectarea în contabilitate a operațiunilor de sponsorizare prin acordarea de numerar – cash sau virament bancar.

De ce date și documente am nevoie pentru completarea declarației 230?

În el este nevoie să completați doar câmpul I (DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI) și să semnați în căsuța “Semnătura contribuabilului”. Datele de identificare ale Asociației noastre (Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România “Horia Moțoi” sunt deja trecute).

Nu este nevoie să cunoașteți suma exactă pe care o puteți direcționa prin intermediul acestei declarații, deoarece ea va fi calculată de Administrația Financiară.

Unde se depun declarațiile 230?

Dacă vă este mai simplu, puteți să le trimiteți la sediul nostru din Str. Alex. Papiu Ilarian, nr 15, parter, interfon 1, sector 3, București și ne vom ocupa noi de depunerea lor.
Însă dacă doriți le puteți depune personal ori le puteți trimite, cu mențiunea recomandat prin posta, la Administrația Financiară de care aparțineți cu domiciliul.

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați la telefon 0735.858.875 sau e-mail office@centrul-horiamotoi.ro

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand doriti:

Violeta Dobra – tel 0735.858.875

Adresa de email: office@centrul-horiamotoi.ro

Date Bancare:

Asociația pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România Horia Moţoi (A.A.C.A.R. "Horia Moțoi")

IBAN RO39INGB0000999908963688

Banca ING, sucursala Dristor

CIF: 17159125

Înscrierea în Reg. Comerțului: 

PJ/40/168/2004
       

Adresa: Str. Papiu Ilarian, nr 15, parter, interfon 01, sector 3, București

FIECARE GEST CONTEAZĂ!


Donatii

Fiecare gest contează!

Cum donez?
donatii
logo interact-dark

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288 
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro


Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688

Certificate

Certificat
Certificat%20II
IMG_6276
IMG_6277

HOME | TERMENI SI CONDITII |