Centrul Horia Motoi | Asociatia pentru ajutorarea copiilor cu autism din Romania


    Puţin câte puţin. Descarcă formularul de 2%

 

Potrivit Codului Fiscal în vigoare, contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze, în fiecare an, 2% din impozitul pe venitul lor, către o asociaţie nonprofit.

 

   De ce să direcţionez 2%?

 

Pentru că este modul cel mai simplu în care puteţi susţine o organizaţie sau o cauză în care credeţi. Puteţi face un gest nobil, de responsabilitate socială, fără a cheltui nimic.

 

   Cât mă costă să direcţionez 2%?

 

Nu vă costă nimic. 2% nu implică niciun fel de cost pentru dumneavoastră: banii pe care alegeţi să îi orientaţi către un ONG ar reveni oricum statului. Altfel spus, sunt bani pe care ii plătiţi oricum, însă acum aveţi posibilitatea de a decide către cine se duc.

 

   De ce date şi documente am nevoie pentru completarea declaraţiei 230?

 

Puteţi descărca declaraţia 230 aici.

     În el este nevoie sa completaţi doar campul I (DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI) şi să semnaţi în căsuţa "Semnătura contribuabilului". Datele de identificare ale Asociaţiei noastre (Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România "Horia Moţoi" sunt deja trecute în câmpul III.2. Nu este nevoie să cunoaşteti suma exactă pe care o puteţi direcţiona prin intermediul acestei declaraţii, deoarece ea va fi calculată de Administraţia Financiară.
Declaraţiile 230 pot fi însoţite de copii ale fişelor fiscale ale angajatului dar acest lucru NU este obligatoriu.

 
   Unde se depun declaraţiile 230?

 

În mod normal, formularele se depun personal sau se trimit cu menţiunea recomandat prin poşta, la Administraţia Financiară de care aparţineţi cu domiciliul.
Dacă vă este mai simplu, puteţi să le trimiteţi la sediul nostru din Str Alex. Papiu Ilarian, nr 15, parter, interfon 1, sector 3, Bucureşti şi ne vom ocupa noi de depunerea lor.
Vă mulţumim petru sprijinul acordat.
Pentru orice detalii suplimentare nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon sau trimiteţi-ne un e-mail la office@centrul-horiamotoi.ro.

Violeta Dobra
0735.858.875