Spectacolul Yoli-Zoli

Ne doream de multă vreme să găsim o cale de a arăta că autismul nu presupune neapărat o limită. De cele mai multe ori, în privinţa autismului, zona considerată a fi cea mai delicată pentru cei cu această deficienţă este interacţiunea socială. Am decis să construim ceva chiar în această zonă sensibilă şi am ales să facem un spectacol, cu tot ce presupune organizarea unui asemenea eveniment.

Scenariul a pornit de la povestea "Vrajitoarea Yoli-Zoli și pulberea de Alandala", scrisă de Valerica Grigore. Personajele au fost interpretate de copiii care urmau incă, la acea vreme, intervenţiile bazate pe principiile ABA, în interiorul Centrului. Cel mai mare avea vârsta de 8 ani si jumătate, iar cel mai mic implinise 4 ani. Lor li s-a alăturat Radu Nedescu, la 11 ani, în rolul de Povestitor, cel care motivase cu sase ani în urmă crearea Centrului.

Am inceput repetiţiile în octombrie 2009, iar spectacolul a avut loc în 10 iunie 2010. A fost o construcţie în care fiecare gest, mişcare sau propoziţie a avut nevoie de timpul ei pentru a da copiilor încredere şi siguranţă. Am fost conştienţi de la început că imprevizibilul pe care îl presupune un spectacol de acest fel este o provocare pentru ei, iar acest imprevizibil a fost dat nu doar de ceea ce se petrecea în desfăşurare, dar şi de spaţiul în care se întâmpla totul, pentru că fiecare loc are particularităţile lui.

În ajutorul nostru au fost Agenția de Publicitate CAP şi Teatrul Tăndărică, şi mulţi alți oameni frumoși şi dedicați.Spectacolul "Yoli-Zoli" a fost o şansă în plus de a conştientiza că fiecare acumulare este importantă pentru un salt viitor. O inscripţie care însoţeste una din ilustraţiile spectacolului spune "Faptele bune se întorc".

Donatii

Fiecare gest contează!

Cum donez?
donatii
logo interact-dark

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288 
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro


Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor, IBAN RO39INGB0000999908963688

Certificate

Certificat
Certificat%20II
IMG_6276
IMG_6277

HOME | TERMENI SI CONDITII |