Centrul Horia Motoi | Asociatia pentru ajutorarea copiilor cu autism din Romania

    Terapie Applied Behaviour Analysis (ABA) - Program Intensiv

"Am lucrat împreună pe toată perioada în care copilul nostru a avut nevoie de terapia ABA, acea terapie de care orice părinte se sperie la început. Terapeuţii de aici sunt cu adevărat profesionişti şi pot să spun că tot ce au făcut au afectat copilul doar în bine! Terapia ABA aplicată de profesionişti, în cadru controlat, face minuni, şi asta e ce a făcut Centrul Horia Moţoi pentru noi: minuni."...mai mult

Terapie ABA Intensiv

Cine participă? Coordonatorul, supervizorul, terapeutul, iar familia în cadrul evaluării inițiale și zilnic prin implementarea terapiei acasă.

De ce ABA și cum funcționează?

În ce mediu se face terapia?

Cine, ce face?

Cât durează?

Cum este evaluat?

Intâlnire inițială gratuită – 1 h

Cine participă?
     La întâlnire vor lua parte părinții, copilul și reprezentanții Centrului Horia Moțoi.
     Ce se întâmplă?
     La întâlnire, coordonatorul, prin observație directă și joc va urmări abilitățile copilului în raport cu vârsta, dar și eventualele întârzieri sau abilități care nu sunt demonstrate.
     În același timp părinții vor fi întrebați despre rutina zilnică a copilului, despre abilitățile pe care copilul le demonstrează acasa, despre preferințele pe care le are.
     Vom răspunde tuturor întrebărilor sau nelămuririlor pe care părinții le vor avea.
     Scopul acestei întâlniri este de a răspunde întrebărilor părinților, dar și de a observa direct modul de joacă și de interacțiune al copilului cu alte persoane.
     Concluziile în urma întâlnirii: La finalul întâlnirii părinților li se va comunica dacă este sau nu nevoie de intrarea într-un program de intervenție. Totodată li se va prezenta și planul de desfășurare al programului de intervenție timpurie.

În Centrul Horia Moţoi aplicăm intervenţia comportamentală ABA (Applied Behaviour Analysis sau Analiza Comportamentală Aplicată).
O metoda de intervenție pentru copiii cu autism și întârzieri în dezvoltare cu vârstă mai mică de 4 ani.
O componentă foarte importantă în recuperarea copiilor cu autism este performanța terapeuților pentru că ei sunt direct implicați în predarea abilităților.
Evaluările iniţiale pentru copiii diagnosticaţi sau suspectaţi de TSA (Tulburare din spectru autist) sunt cele mai importante în stabilirea planului de intervenţie personalizat.