Ora de pregătire pentru grădiniță și Ora de socializare prin joc

De ce este relevant?

Vacanțele s-au terminat, a venit toamna, toată lumea din jurul tău e preocupată de începutul grădiniței. Dar dacă ceilalți părinți se întreabă ce rechizite să cumpere sau cum să se descurce cu trezitul de dimineață, știm că pentru părintele unui copil cu autism grijile sunt mai multe și mai mari: copilul meu nu stă pe scaun și nu poate să fie atent la educatoare, oare va reuși să facă față? Nu are deloc interes pentru ceilalți copii, vrea să se joace singur și doar cu obiecte, ce o să facă în pauză? 

Am întâlnit zeci de părinți care întâmpină aceste probleme, chiar noi am fost cei care am recomandat, după o evaluare sau în paralel cu terapia, ore de socializare și joc cu alți copii. Ca să ți-o luăm înainte și să răspundem la întrebarea „unde”, deschidem două noi servicii care să-ți vină în ajutor: ora de pregătire pentru grădiniță și ora de socializare prin joacă. Ambele pun accentul pe abilitățile sociale ale copilului, în moduri complementare, dar diferite. 

Ora de pregătire pentru grădiniță va urmări abilități precum: 

  • Urmărește educatoarea într-un grup mic

  • Răspunde la instrucții de grup (toată lumea să-și aducă scăunelele la masă!)

  • Ridică mâna pentru a se oferi să participe la o activitate preferată

  • Își așteaptă rândul in timpul activităților de predare în grup

Ora de socializare prin joc va urmări abilități precum: 

  • Tolerează și răspunde adecvat când un copil îl atinge

  • Arată interes pentru comportamentul celorlalți

  • Le răspunde copiilor

  • Imită fizic și verbal copiii

  • Participă la jocuri sociale alături de ceilalți copii

  • Respectă regulile jocurilor sociale 

training%20parinti
grup%20socializare

Știu, ai multe întrebări, cum ar fi:

1.Care e diferența dintre ora de pregătire pentru grădiniță și ora de joacă? 

După cum ai văzut în abilitățile pe care le-am enumerat mai sus, prima și cea mai mare diferență e că la grădiniță copilul trebuie să fie atent și să respecte reguli impuse de un adult (doamna educatoare), în timp ce în joc copiii sunt cei care impun reguli și negociază rolurile. La grădiniță copilul trebuie să fie compliant, să respecte un set de reguli de interacțiune și să participe activ la ceea ce i se cere. Cu toate acestea, deși e înconjurat de copii, interacțiunea lor directă este minimă. În joc, copiii sunt lideri: își caută și își atrag constant atenția, inițiază jocuri, dictează reguli și se bucură de distracție împreună. Cu alte cuvinte, ora de pregătire pentru grădiniță îl pregătește pe copilul tău să fie un bun ascultător (să respecte reguli de interacțiune, să răspundă atunci când e întrebat, să-și aștepte rândul), în timp ce ora de joacă îl învață să inițieze (să intre în jocuri, să inițieze interacțiunea, să-și spună preferințele).

2.Când încep ora de pregătire pentru grădi și ora de socializare prin joacă? Cât vor dura?

Dăm startul pe 9 octombrie, iar fiecare dintre cele două serviciu conține un modul a câte 18 sesiuni. Adică timp de 9 săptămâni (2 luni), îți vei aduce copilul la noi de două ori pe săptămână. Poți opta doar pentru ora de pregătire pentru grădiniță (orele 16:00 - 17:00), doar pentru ora de socializare prin joc (orele 17:00 - 18:00) sau pentru amândouă (orele 16:00 - 18:00).

3.Când încep ora de pregătire pentru grădi și ora de socializare prin joacă? Cât vor dura?

Dă-ne un mail pe adresa office@centrul-horiamotoi.ro dacă copilul tău are între 4 și 7 ani și spune-ne de ce crezi că are nevoie de serviciile noastre. Foarte important e să ne lași un număr de telefon și să ne spui dacă vrei să participe la ora de pregătire pentru grădi, la ora de socializare prin joacă sau la amândouă. Te vom contacta apoi ca să stabilim o primă întâlnire gratuită, în urma căreia ne vom da seama dacă micuțul are preachizițiile necesare să participe la ore și dacă se potrivește în grupurile formate deja. Dacă totul e ok, putem să începem de la 9 octombrie. 

4.Sună bine! Dar cum o să știu care e progresul copilului meu? 

În prima săptămână, vom stabili o serie de obiective pe care le vom urmări pe parcursul modulului. Vei primi săptămânal un feedback scris legat de pașii pe care micuțul tău i-a făcut spre atingerea acestor obiective. La sfârșitul modulului, vei primi și un raport scris, mai detaliat, prin care vei vedea de unde a plecat și unde a ajuns copilul după 18 ședințe. 

5.Cât costă aceste servicii?

Prețul unui modul separat (ora de pregătire pentru grădi sau ora de socializare prin joacă) este de 1500 de lei. Dacă optezi pentru ambele module, îți oferim o reducere de 10% (plătești 2700 de lei în loc de 3000 de lei). 

Persoane de contact: Cristina Nedescu (0722.402.288), Ioana Stanciu (0726.979.737)



Donații

Fiecare gest contează!

Cum Donez?
Donatiii

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro

Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor IBAN RO39INGB0000999908963688

placeholder image